El meu itinerari

El meu itinerari

  • Ensenyament: Formació professional
  • Grau: Grau mitjà
  • Titulació: Tècnic/a
  • Sistema: LOE
  • Àmbit: Econòmic i empresarial
  • Família professional: Hoteleria i turisme

Terrassa

Tècnic o tècnica en cuina i gastronomia

Aquests estudis post obligatoris  capaciten per manipular, preparar, conservar i presentar aliments, confeccionar propostes gastronòmiques i ajudar en el servei.

Tenen una durada de 2.000 hores (1.650 lectives en un centre educatiu i 350 pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Tècnic o tècnica en cuina i gastronomia

Descripcio

Aquests estudis postobligatoris  capaciten per manipular, preparar, conservar i presentar aliments, confeccionar propostes gastronòmiques i ajudar en el servei.

Tenen una durada de 2.000 hores (1.650 lectives en un centre educatiu i 350 pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Continguts

Ofertes gastronòmiques

  • Preelaboració i conservació d’aliments
  • Tècniques culinàries
  • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria
  • Productes culinaris
  • Postres en la restauració
  • Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments
  • Formació i orientació laboral
  • Empresa i iniciativa emprenedora
  • Anglès tècnic
  • Síntesi
  • Formació en centres de treball

Vies accés

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:

  • tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria,

  • tenir el títol de tècnic o tècnica o de tècnic o tècnica auxiliar,

  • haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP),

  • tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics i

  • haver superat la prova d’accés la universitat per a majors de 25 anys.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar unaprova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir com a mínim 17 anys l’any en què es fa la prova.

Preinscripció i matrícula

Per cursar el cicle cal formalitzar una sol·licitud d’admissió i presentar-la al centre i per a l’ensenyament demanat en primer lloc.

Per a l’assignació de les places s’ordenen les sol·licituds  segons la qualificació mitjana de l’ESO o dels estudis equivalents; les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació s’ordenen a partir d’un número de desempat que s’obté per sorteig.

Hi ha un 20% de places reservades per a l’alumnat que accedeix al cicle mitjançant una prova d’accés; les sol·licituds d’aquest alumnat s’ordenen segons la qualificació obtinguda a la prova.

Continuitats

Les persones que superen el cicle formatiu obtenen un títol de tècnic o tècnica, que els permet accedir:

  • al batxillerat,

  • a un cicle de grau superior (cal superar la prova d’accés),

  • al món laboral, com a:

    • cuiner o cuinera;

    • cap de partida, i

    • empleat o empleada d’economat i celler d’un hotel, restaurant, hospital, empresa de servei d’àpats, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>