Ja sabeu que el territori ocupar l´Egipte antic estava situat al voltant del riu Nil i que el primer faraó es considera que va ser el rei Menes que, cap a l´any 3100 aC va unificar els petits regnes de l´Alt Egipte i el Baix Egipte. Tres aspectes ens interessen ara:

  • L´organització social i política dels egipcis tenia en el punt més alt al faraó, que era màxima autoritat política i considerat diví pels egipcis. Després del faraó, el grup amb més poder eren els nobles (governadors, caps militars, sacerdots). També era molt important el cos dels funcionaris, base del sistema administratiu (mestres, escribes arquitectes, soldats). A continuació se situaven les professions especialitzades (picapedrers, fusters, ferrers, comerciants). Finalment se situaven els camperols i a la base de la piràmide social trobem els que no tenien drets, els esclaus.
  • Dels egipcis tenim fonts escrites, els jeroglífics.
  • Els egipcis creien en la vida després de la mort i eren politeistes, és a dir, creien en diverses divinitats. El déu principal era el Sol, anomenat Ra, Amon o Aton. Per això van construir grans temples i tombes anomenades piràmides.
  • Deixa el teu comentari

    Has d'estar identificat per escriure un comentari.