Ja som a Alexandria!

El següent pas del nostre viatge ens va portar a Egipte… Al bagul hi havia unes peces que. Un cop juntes formaven una piràmide… A més, gràcies als dibuixos de la carta vam descobrir que el ninigma ens està demanant que mesurem el punt més alt de l´edifici. A mates hem après el teorema de Tales i ja sabem que el nostre institut té una alçada de 13 metres… Ja hem descobert què fer amb aquesta xifra; es tracta de la “x” que apareix a l´equació del dibuix de la carta que representa la façana del nostre IES. Però encara no sabem què s´ha de fer amb el resultat d’aquesta equació…

A Ciutadania hem continuat el viatge per Egipte i hem descobert la ciutat d´Alexandria. Ja sabem que la va fundar Alexandre el Gran l´any 332 aC i que es va convertir en una de les ciutats més important del món antic. El seu far era una de les 7 meravelles de l´Antiguitat i al seu Museu van treballar els científics i pensadors més importants del món antic. Nosaltres hem conegut dos especialment, Euclides i Hipàtia.

Euclides va ser un gran matemàtic i va escriure un llibre, els Elements de Geometria, que encara avui dia s’ha d’estudiar. Per cert, al bagul tenim un papir que reprodueix una pàgina d’aquest llibre, però encara no sabem què significa ni per què està aquí… Però ja ho descobrirem!

Per cert! Sabíeu que el llarg dels segles la biblioteca va ser incendiada fins a 4 vegades? És curiós que cada vegada que es va produir una invasió de la ciutat es volgués destruir un edifici que era símbol de la cultura i a més, el seu contingut, uns llibres que, d’haver-se conservat, avui dia ens permetrien conèixer molt més del nostre passat.

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per escriure un comentari.