Un viatge sense micos

El ninigma del mico és un viatge pel món… Pel món dels llocs, però també de les idees, de les paraules, de la consciència humana en definitiva. Un viatge que s´inicia a partir d´una carta que reben els alumnes de 3r d´ESO de l´IES Ribot i Serra però que ens convida a tots a participar-hi. De quina manera? Els alumnes tenen accés a un bagul i una carta plens de misteris que cal resoldre i que quedaran enregistrats en el diari de pistes dels alumnes. Però també els visitants del bloc poden participar del desvetllament del ninigma partint de la mateixa carta, en aquest cas virtual, i intentar completar el diari de pistes dels visitants.

Per què el ninigma del mico? Tot es va iniciar en un viatge, en aquest cas d´estudis, amb un marc d´inspiració meravellós, les ciutats de Venècia i Florència, moltes hores de convivència com a oportunitat i algunes bones idees com a punt de partida. Tot plegat va anar donant forma a un joc de pistes que es va acabar anomenant “el ninigma del mico”. Però per què ninigma del mico? La resposta també forma part del propi enigma i cal jugar per descobrir-la. Paciència.

De quina manera pot jugar el visitant? Al diari de pistes del visitant, qualsevol persona interessada en jugar trobarà una sèrie de “pistes per comprendre”, que tenen a veure algun aspecte del ninigma que cal descobrir. Quan s´hagi fet la recerca adequada, Vladimir desplegarà noves “pistes per avançar” que incorporen una contrasenya. Aquells que resolguin la pista o pistes que es demanen, podran introduir la contrasenya i això els permetrà avançar a un nivell nou. No penseu que la solució es troba al final de cada viatge. Aquest joc constitueix un procés que cal recórrer en la seva totalitat. Però tampoc la solució és resultat d´un pas definitiu que només cal donar al final… Cada pas conta i tant important és el primer com l´últim. Només així la solució del ninigma serà reveladora.