Sintonitzem a través de la música

Altre lloc gestionat amb el WordPress

Veus d’òpera 1r

Hi ha fragments de certes òperes molt coneguts i de gran bellesa. N’escoltarem uns quants i anirem coneixent els diferents tipus de veus, a la vegada que ens introduim en el món de la música operística.

SOPRANO LA REINA DE LA NIT

És una ària de l’òpera La flauta màgica interpretada per una veu soprano. La reina de la nit simbolitza la foscor de la nit. És un personatge malvat que amb les seves tres dames assistents salva al príncep Tamino de l’atac d’una serp gegant. A canvi, Tamino arriba a un acord amb la reina: aconseguir la mà de la seva filla a canvi que l’alliberi del segrest al què la té sotmesa el seu pare Sarastro (la llum).

MEZZOSOPRANO SEGUIDILLA

La Seguidilla és una ària interpretada per una veu mezzosoprano de l’òpera Carmen del compositor francès Georges Bizet.

CONTRALT AH SCOSTATI! … SMANIE IMPLACABILI

És una ària interpretada per una veu contralt.

CONTRATENOR LASCIA CH’IO PIANGA

És una ària de l’òpera Rinaldo de Georg Friedrich Haendel interpretada per una veu de contratenor. El cantant Farinelli canta un plany per la seva dissort. Ell és un home fet i dret però que de petit va patir el tràngol dolorós de la seva castració per poder ser un gran cantant, però no poder tenir cap fill propi.

>

TENOR LA DONNA È MOBILE

La donna è mobile és una ària interpretada per una veu tenor de l’òpera Rigoletto del compositor italià Giuseppe Verdi. És interpretada per la veu d’un tenor.

BARÍTON LARGO AL FACTOTUM

Largo al factotum és una ària interpretada per una veu barítona, masculina de l’òpera Il barbiere di Siviglia del compositor italià Gioachino Rossini. És interpretada per la veu d’un tenor.

BAIX O ISIS UND OSIRIS

O Isis und Osiris és una ària interpretada per La veu de baix de l’òpera La flauta màgica del compositor austríac W. Amadeus Mozart.