Ciutadania

12 octubre 2014

El joc de les piràmides

Filed under: El faraó Tutankamon — acaballe @ 11:50

El faraó Tutankamon, com tots els faraons, es va preocupar de preservar els seus tresors del lladres de tombes. Avui et convidem a jugar a PYRAMICS.  Es tracta de d’arrossegar tots els blocs que es demanen i portar-los a un lloc concret de l’exterior.

17 setembre 2009

El faraó Tutankamon

Filed under: El faraó Tutankamon — acaballe @ 12:58

Tutankamon va viure fa 3.350 anys. Quan va morir només tenia divuit anys, i per això li deien el “nen faraó” o el “rei nen”. Va ascendir al tron el 1333 aC, quan tenia 9 anys, i va morir als 18. En la seva època, aquest faraó no era gaire important. De fet, durant el poc temps que va regnar no el van deixar manar gaire. Les decisions importants les prenien sempre els seus ajudants.

Però, en canvi, és un dels faraons més coneguts de l’antic Egipte. La fama li va arribar molt més tard, quan, el 1922, un arqueòleg anglès que es deia Howard Carter va descobrir-ne la tomba a la Vall del Reis, al sud de la ciutat de Luxor, a Egipte. La majoria de tombes egípcies s’han trobat destrossades per culpa dels lladres. La de Tutankamon, en canvi, estava intacta. I era plena de tresors; fins i tot hi havia una màscara d’or. Per això, Tutankamon s’ha convertit en un dels faraons més famosos de la història.

Podeu dibuixar una cambra del tresor? Fes el plànol d’una tomba dissenyada per tu. Si vols pots inspirar-te en la plànol de la tomba de Tutankamon.

Powered by WordPress